moonshriek.blogg.se

My gaming blog about nerd stuff!

Capitol reglerna

Kategori: Allmänt

Så Capitol reglerna är släppta.

Jävlar va bra dom ser ut på papper.

Big Bob deras startbox hero är galet bra! Hans Atlascannon ignorerar Light Cover och annat gottigt!

Dom gjorde även om så att Airbourne Cavalry numera är Troops istället för Support, vilket är underbara nyheter. En unit är ca 40 poäng dyrare än vanliga infanterister men de regler dom får är väl värt de enligt mig!

Blir mer och mer taggad på att modellerna ska trilla ner i brevlådan för varje dag. Men de blir nog inte fören i september!

Mer Capitol

Kategori: Allmänt

För er som inte sett de har de kommit fler bilder på capitols units!
 
Deras "light" viechle Orca
 
Heavy Infantry
 
Och till sist deras Sea Lions! 

Färgschemat redo!

Kategori: Allmänt

Så färgschemat för min Capitol Warzone armé har varit klar ett tag och alla modeller är redan målade i mitt huvud. Jag vet precis hur jag vill ha varje unit och karaktär.

Schemat är oldschool Urban Camo kläder med svart armor och rött på detaljer såsom sikten, hjälmarnas visir och liknande.

Kommer bli ett bra schema som sammanför hela armen och ändå får squadsen att skilja sig från varandra.

Allt för mig!

PDF regler till Warzone

Kategori: Allmänt

Så nu har Grundboken och 3 arméböcker kommit ut. Böckerna som kommit ut hittills är:

Bauhaus

Cybertronic

Mörka Legionen

Reglerna var uppdelade i Basic rules och Advanced rules.

I början på varje tur slår man ett initiativ slag och den som har högst börjar spela med en av sina Squads, varje modell i dina squads har 2 Actions att utföra, tex Gå, Skjuta eller liknande. När du gjort med din Squad blir de motståndarens tur att spela med en av sina Squads och sen går de tillbaka till dig osv. När alla squads har aktiverats är turen slut och de är dags att slå ett nytt initiativ.

I Basic rules används enbart Resource korten, för att aktivera förmågor på dina trupper tex ger dem en tredje Action eller höjer RoF på deras vapen eller liknande.

I Advanced rules har du förutom dina Resource kort tillgång till en lek på ca 35 kort som innehåller Gear, Tactics och annat gottigt som du drar 5 av i början av första turen. Sedan drar du ett i början av varje tur, du kan även tappa en Resource för att dra ett kort.
I Advanced rules så finns de även fler Actions dina Squads kan göra och även Squad Actions som Focus Fire eller Swarm.

Beroende av vad du har för Warlord får du starta med ett visst antal Resource kort på bordet.
Listan ser ut så här:

Tech : 4
Close Combat : 3
Ranged : 3
Psychic : 4


För att prata om arméerna så just nu känns de som Bauhaus är den starkaste Corporationen. Dom har bra Hjältar och mycket bra Squads som man kan uppgradera till att bli ännu bättre på det du vill använda dom till. I Bauhaus får dina trupper tillgänglighet till olika uppgraderingar beroende på vilken hjälte du väljer. Om inte de vore nog så väljer du ex Max Steiner som Warlord får du ta 2 Venusian Ranger Squads som troops istället för support. De andra Hjältarna har liknande regler för andra squads.


Allt just nu!