moonshriek.blogg.se

My gaming blog about nerd stuff!

Star Wars Fredag!

Kategori: Allmänt

Så Jocke kom över en sväng på kvällen och ville umgås. Vi bjöd på hallosoda, gelenappar och chilicheese rings. Han stod för donuts!!! Han hade införskaffat Star Wars LCG från Fantasy Flight, som vi skulle ta oss an att testa. Efter en liten regel genomgång så skulle vi köra igång, jag skulle så klart spela dem onda och Jocke spelade dom goda. Men! Fanns två stycken onda och två stycken goda lekar i de här spelet fanns även två stycken halv lekar som man kunde bygga in de andra lekarna. 
 
Kommer skriva lite om de goda lekarna och mer om dom onda då det var dom jag spelade.
 
 
De goda lekarna: 
 
Jedi : Deras lek bestod såklart av jedi-scums och lite av deras flygskepp från klonkrigen, Deras stora hjältekort var Obi-Wan Kenobi.
 
 
Rebel Alliance: Den här var full med Rebel-scums såsom Admiral Ackbar (Stort minus att de inte stod "It´s a trap" som hans flavour text på kortet), Mon Mothma och Prinsessan Leia. Annars va den fulltryck med mesiga rebeltrupper och flygskepp som X-Wing och A-wing. 
 
 
De onda lekarna:
 
Sith: Det här var en hård tung lek som innehöll både Kejsaren och Darth Vader (Deras tredje hjälte kort var Vaders Tie-Figther Advanced). Fanns även Kejsarens Royal Guards och Darkside Apprentice fina hårda killar men deras flotta var ännu hårdare, Corusants Försvarsflotta som aldrig kunde attackera men var nästintill oslagbar i försvar. Det stora problemet med leken var att dom hade Corusant som försvarsobjektiv och om man förlorade den så förlorade man spelet.
 
Imperial Fleet: Inte fullt så hård lek som Sith leken då den var full med Stormtroopers och Tie-Figthers, Deras hjälte kort jag fick upp men aldrig han spela var Grand Moff Tarkin. Så det var ju inte speciellt häftiga karaktärer i den heller. 
 
Scums and Villains lekarna:
 
Smugglers: En lek full med smugglare som hade Han Solo som hjälte, går nog bäst ihop med de goda lekarna. Fanns nya objektiv med dom här. Som bättre matchar in i Smugglar temat.
 
Bounty Hunter: Leken var full med hårdhudade, hjärtlösa prisjägare med min favorit Boba Fett som hjälte kort. Hans bountyhunter rustning och blaster fanns också med som kort i leken. Nya objektiv även här mer passande för hårda prisjägare.
 
Boba Fett <3
 
Matcher: 
 
Jag och jocke spelade två matcher Jedi vs Imperial Fleet och Rebel Alliance vs Sith. 
 
Jedi vs Imperial, matchen tog slut fort då Jocke lyckades spela ut Obi-Wan Kenobi direkt i början och fick ett sånt stort övertag att det inte gick att komma igen tyvärr..
 
Så 0-1 i matcher.
 
Rebel vs Sith, En olidligt spännande och jämn match. Lyckades få ut Corusant försvarsflotta och Darth Vader men de räckte tyvärr inte ändå till vinst. En tur från vinst så lyckades Jocke knipa segern genom välspelade Event-kort som jag inte kunde göra något för att stoppa. 
 
Så kvällen slutade med 0-2 i matcher. Så kvällens vinnare var Jocke och hans Rebel-scums!
 
 
Här kommer två bilder på snacksen och lite kort!
 
 
Tack Jocke, väldigt trevligt att förlora! Hejs!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: